räknare

söndag 21 februari 2010

Bröd!

Folk som har hälsat på oss och lille Måns har blivit bjudna på ett bröd som vi har bakat. Det är supergott (om jag får säga det själv) och har varit toppen mot gravidkilon. Alla har bett om receptet så nu tänkte jag lägga ut det här så är det bara att börja baka. Tips är att röra ihop smeten efter frukost så har du nybakat bröd till lunch!

Grovt bröd 2 limpor

2 st 1,5 lit smorda brödformar
9 dl filmjölk
1 dl mjölk
1,5 dl mörk sirap
1,5 tsk salt
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl fint rågmjöl
5 dl grahamsmjöl
1,5 dl vetekli
2 dl vetegroddar
2 dl havrekli
4 strukna mått bikarbonat

Blanda alla torra ingredienser för sig. Rör ner filmjölk, mjölk och sirap. Lägg smeten i de smorda formarna. Grädda längst ner i ugnen. Först i 1,5 h på 175 grader sänk sedan till 150 grader och grädda 0,5 h till. Klart!

1 kommentar: